Kossuth kifli

Lassan, de biztosan beindul itt is az élet 🙂 Elsőnek egy gyors, finom sütivel készültem. Horváth Ilona szakácskönyvéből van.Nagy előnye, hogy sokáig eláll és puha marad, bár annyira finom, hogy nem nagyon szokott erre sor kerülni.

Hozzávalók:

20 dkg vaj

18 dkg liszt

20 dkg porcukor

4 tojás

késhegynyi sütőpor

1 citrom reszelt héja

vaj és liszt (a tepsi kikenéséhez)

10 dkg dió a tetejére

sárgabaracklekvár a tetejére

kosskifli1 kosskifli2

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!). A tetejét megkenjünk sárgabaracklekvárra, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. fél óra alatt megsütjük. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s