Radomír

A régen ígért recept. A radomírnak története van, és szerintem ez idáig a családomon és azokon a vendégeken kívül, akik nálunk ettek ilyet, nem hallottak erről az édességről. Anyu találmánya, illetve újratalálmánya. Ha radomírt készít, mindig elmesélni a “mi ez?” kérdésre, hogy amikor kicsi volt, a nagymamája tálalta föl ezt a finomságot, amikor igazán illusztris vendég érkezett. Tekintve a hozzávalókat, amelyek akkoriban nem voltak olyan egyszerűen elérhetőek, mint ma.
Alapvetően hasonlít a tiramisura, szóval túl nagy meglepetést nem fog okozni.

Hozzávalók:

babapiskóta

tejszín

gyümölcs (pl. meggy/áfonya/barack stb.)

krém:

5 dl tej

1 cs vaníliáscukor

10 dkg porcukor

3 ek liszt

Egy tálban rakjunk le egy réteg babapiskótát, locsoljuk meg a tejszínnel (én mondjuk kakaóval készítettem, azzal is nagyon finom). Halmozzuk rá a gyümölcs(öket).

A krémhez a porcukrot, vaníliáscukrot és a lisztet keverjük simára kevés tejjel, majd a maradékot hozzáadva főzzük sűrűre. Locsoljuk meg a krémmel a gyümölcsös babapiskótákat. Tálaláskor ne sajnáljuk róla a tejszínhabot! 🙂

A főzött krém helyett lehet mascarponét is használni – nekem nem volt itthon, szóval maradt a krémfőzés.

CIMG2262.JPG.scaled1000

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s