Tócsni

Ezt a finomságot, amit mindenki máshogy hív, nagyon szeretjük. Köretként is szuper, de mi fokhagymás tejfölbe mártogatva fogyasztjuk leggyakrabban. Azért is praktikus étel, mert a hozzávalók mind olyanok, amik nagy eséllyel mindig vannak otthon.
A receptet ezúttal is a kedvenc blogomról szedtem.

Tocsni

 

Hozzávalók:

5 db közepes burgonya

4-5 gerezd fokhagyma

1 db tojás

só, bors

4-5 ek. liszt

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymákat meghámozzuk, majd fokhagymanyomóval a reszelt krumplihoz adjuk. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd rákanalazzuk a lisztet. Alaposan összekeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha már jó forró, egy nagyobb kanál masszát beleteszünk. Szétlapítgatjuk és közepes lángon megsütjük egyik, majd másik felét. (én nem szeretem úgy sütni, hogy ellepi az olaj, inkább kevés olajon egyik, majd másik felét is megpirítom)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s