Diós-csokis brownie

Egy roppant egyszerű, nagyon fincsi sütit hoztam ma. A recept Stahl Judittól származik. Csokis és diós, így rossz már nem lehet 🙂 Egy bögre forró kakaóval feldobja a hideg téli estéket.

Brownie1

Hozzávalók:

10 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg étcsoki

2 dkg kakaópor

0,5 tk sütőpor

2 tk nescafé

2 nagy tojás

1 dl olaj

2 ek. sárgabaracklekvár

1 marék dióbél

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Vajjal kikenünk egy sütőformát. Az étcsokit kis darabokra törjük, hozzáadjuk lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport, és egy kis csipet sót. Egy evőkanál langyos vízben feloldjuk a neszkávét, majd hozzáütjük a tojásokat, és belecsorgatjuk az olajat, összekeverjük. Ezt hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, beletesszük a lekvárt, összekeverjük. A masszát a formába simítjuk, megszórjuk kisebb darabokra tört dióval. 18-20 perc alatt kisütjük. Fontos, hogy inkább a kisebb méretű tepsinket használjuk, mert ha túl vékony lesz, kiszárad.

Brownie2
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s