Sajtos-baconos masnik

Sokan félnek a kelt tésztáktól és neki sem állnak, pedig abszolult nem nagy meló. Ez a finomság Limara oldaláról van, ahol szintén érdemes körülnézni, mert szuper a blogja.
Ezeket a masnikat már többedszerre sütöttem, fotózni soha nincs időm, mert mindig vendégeknek készítettem, és mivel szerintem melegen még finomabb, úgy időzítem, hogy akkorra legyen épp kész, így viszont nem várakoztathatom meg őket holmi fotózással, szóval a legutóbb csak úgy septiben kattintottam egyet a konyhában, szóval a kép nem egy nagy minőség, de a recept meg az, szóval süssétek meg estére!  (huhh, egy levegővel ledaráltam a szöveget :))

Dsc_0565

Hozzávalók:

60dkg finomliszt

2 tk. só

1 ek. olaj

2 dl tej

2 dl víz

2,5dkg élesztő (én egy csomag por élesztőt használtam)

Elkészítés: (Limara oldalán találtok fázis fotókat is, ha nem lenne érthető a leírás)

Bedagasztjuk a kelttésztát, majd duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk és 10 -12 egyenlő részre vágjuk.
A darabokat gömbölyítjük, 10 percig pihentetjük, majd olyan hosszú rudat sodrunk belőle, mint a szalonna. A tésztarúdra fektetünk egy szelet bacont. A két végét ellentétes irányba megsodorjuk.
Ezután karikába hajlítjuk, majd masnit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a két mélyedésbe reszeltsajtot rakunk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne égjen meg a sajt!

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s