Ketchupos-mézes kacsacomb

Szép lassan felkerül ez a recept is. (Jó, annyira nem vagyok késésben, hiszen csak egy hét telt el az elkészítése óta. 🙂
Még a karácsony előtti bevásárlásnál vettünk két kacsacombot, hogy egyik ünnepi/vasárnapi ebédnél kipróbáljuk. Tartottam tőle, hogy túl zsíros lesz – nem szeretem, ha az ételek túltengenek, tocsognak a zsírban. Szerencsére annyira finomra sikerült, hogy elhatároztuk, legközelebb 4 combot veszünk, mert a kettő nagyon kevésnek bizonyult.

Hozzávalók:

2 kacsacomb

kb. 1 dl méz olvasztva

3-4 ek kecthup (lehetőleg csípős)

1 dl víz

 

A kacsacombokat mossuk meg és egy éles késsel vagdossuk be a bőrét, nagyjából 1 cm távolságban. Dörzsöljük be alaposan sóval mindkét oldalukat. Helyezzük el a tepsiben a combokat, majd a mézes ketchupos keverékkel locsoljuk meg alaposan a combokat. Ne használjuk el az egész keveréket a kenéshez! Önstünk a combok alá 1 dl vizet, majd fedjük le alufóliával a tepsit. Viszonylag alacsony hőfokon kell párolni, 160-170 °C-on, alul-felül sütésen egy órán keresztül. Utána vegyük le a fóliát, és még fél órán keresztül süssük tovább. Időnként locsljuk meg a saját levével, illetve a maradék mézes ketchupot is öntsük rá. Párolt lilakáposztával tálaljuk.

Cimg2233

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s