Avokádó krémleves

Ez az egzotikus ízű, kissé bizarr színű levesrecept a Képmás januári számában volt. Romantikus esték ételeként jól szolgál, mivel az avokádó afrodiziákum: “azték eredetű neve, “ahuacacuahat”, herefát jelent. Mielőtt még meglódulna a fantáziánk, annyi elárulható, hogy a gyümölcsök párosával csüngnek a fán…” (Terebess konyhakert) Első kóstolásra kicsit különös, de nagyon finom! 🙂 Főzni nem szabad, mert az avokádó megkeseredik.

Hozzávalók:

3 avokádó

1-1,5 l húsleves alaplé

2 dl tejszín vagy tej

1 dl fehérbor

só, bors

 

Az avokádókat pucoljuk meg. Kettőt pürésítsünk, majd a langyosra hűlt húslevesléből öntsünk hozzá egy keveset. Keverjük simára, adjuk hozzá a maradék levet, a tejszínt és a bort. Én száraz vöröset raktam bele, mert nem volt fehérbor itthon. A minőségén nem változtatott, a színe kissé emlékeztetni kezdett a Bridget Jones által készített spárgalevesre. (Aki nem tudja miről van szó, Bridget Jones naplója első rész 🙂 Szerencsére azért nem lett kék. 🙂
A harmadik avokádót kockázzuk apróra és szórjuk a levesbe, amit ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
Tálaláskor szórjuk meg sajttal és fokhagymás pirított kenyérkockákkal.

Cimg2228

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s