Baconos-hagymás-sajtos muffin

Na, végre hozzájutottam az íráshoz! 🙂 Ez a muffin vacsorára készült, fő a változatosság jegyében. Darabszámra nem tűnt elégnek, pedig másfélszeres adagot készítettem, de végül olyan laktató volt, hogy még maradt is pár darab.

Hozzávalók:

10 dkg margarin

2 tojás

3 tk só

20 dkg liszt

1 dl tej

fél cs sütőpor

1 fej hagyma

bacon (125 g-os kockázott bacont használtam)

10 dkg reszelt sajt

kevés olaj

 

A hagymát kockázzuk apróra és kevés olajon a baconnal pirítsuk. Közben a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a sót, majd egyenként a tojásokat. Alaposan keverjük össze. A lisztet vegyítsük a sütőporral, majd adagoljuk fokozatosan a margarinos masszához. Közben a tejet is keverjük el vele, legvégül a hagymás bacont, reszelt sajtot. A sütőt melegítsük elő 180 °c-ra, alul-felül sütés fokozaton. Kenjük ki a muffinformát margarinnal, vagy használjunk papírkapszlit. A mélyedéseket kb. 2/3-ig töltsük meg tésztával, a tetejére szórjunk napraforgómagot. Tűpróbáig süssük, majd némi hűlés után fordítsuk ki a formából.

Cimg2222

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s