Mátrai borzaska

Ez az étel azok közé tartozik, amelyek első olvasásra szöszölősnek hangzanak, aztán főzés közben kiderül, hogy elég hamar elkészíthető. Karácsonyi menü része is lehet, de egy egyszerű vasárnapi ebéd főfogásának is kiváló.

Hozzávalók:

fél kg csirkemell

3-4 közepes szem krumpli

3 tojás

6-7 ek liszt

4 gerezd fokhagyma

liszt a panírozáshoz

olaj a sütéshez

tejföl

reszelt sajt

só, bors

A krumplikat pucoljuk meg, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le. Keverjük hozzá a 3 tojást, a lisztet, 2 zúzott fokhagymát, sót, borsot. Keverjük össze alaposan, majd tegyük félre pihenni, összeérni.

A csirkemellet szeleteljük föl, majd ne túl vékonyra klopfoljuk ki, dörzsöljük be sóval. A panírozáshoz szükséges lisztben forgassuk meg, majd a krumplis masszában is tegyük ugyanezt a szeletekkel. Ezalatt az olajat a sütéshez melegítsük és ha a elég meleg, tegyük bele a bundázott szeleteket. Pirulásig süssük.

A tejfölbe keverjük el a maradék fokhagymát, szintén összezúzva. A sajtot reszeljük le. Tálaláskor a hússzeletek tetejére halmozzunk tejfölt, szórjuk meg sajttal. Krumplipürét, riszt készíthetünk mellé köretnek.

Cimg2149
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s