Madártej szelet

Férjem egyik kedvence a madártej. Mindig áradozik arról, hogy a nagymamája milyen finomat tudott készíteni neki. Egyszer megkaptam azt a hatalmas bókot, hogy majdnem olyan finom madártejet készítek, mint a nagymamája. (Azt hiszem, minden férjjel, baráttal stb. rendelkez?? n?? tudja, milyen nehéz felülmúlni az anyós(jelöltek), nagymamák f??ztjét.)
No szóval, mivel ez kedvenc étel, múlt karácsonykor így szólt a kívánság, hogy készítsek desszertként madártejet. Csakhogy semmi kedvem nem volt a habgaluskákkal szöszölni meg amúgyis… a madártej szerintem nyáron finom. Így elkészült ez a finom, krémes süti, amivel már korábban szemeztem a különböz?? receptoldalakon. Végülis ez lett a nyer?? recept.

Hozzávalók:

Piskóta

8 tojásfehérje

8 ek porcukor

8 ek liszt

1 cs süt??por

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, mjad összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Óvatos mozdulatokkal kell keverni, de ügyeljünk rá, hogy teljesen összekeveredjen, mert különben a tészta helyenként szottyos marad. 150 °C-on, alul-felül sütéssel megsütjük. Amikor már aranybarna a teteje, akkor lehet kinyitni a süt??t, és t??vel kipróbálni az eredményt.

F??zött krém

8 tojássárgája

5 ek porcukor

5 ek liszt

1 cs vaníliás cukor

4 dl tej

Keverjük simára a hozzávalókat, majd folyamatos keverés közben s??r??södésig f??zzük. Olyan f??z??s puding állagúnak kell lennie, hogy ne folyjon majd le a tésztáról.

Krém

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

A margarint és a porcukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a f??zött krémhez. Valaki azt írja, hogy a kih??lt krémhez kell hozzákeverni, de én általában nem vártam meg a h??lést, és úgyis jó lett.

A már kih??lt piskótalapot borítsuk ki óvatosan egy tálra, a krémet kenjük rá egyenletesen és jó vastagon. Az egész tetejére pedig tegyünk Hulala cukrászati habot. Nagyon m?? meg minden, de a normális tejszínhabbal ellentétben, ez még másnap is szilárdan áll a süti tetején és nem folyik le róla. Ráadásul könnyen formázható, vastagon kenhet??. A díszítés lehet olvasztott étcsoki, vagy keser?? kakaópor.

A recept és a kép alapján úgy t??nhet, hogy elég tömény sütir??l van szó, de ne tévesszen meg! 🙂 És az elékszítése sem annyira bonyolult. Ha egyszer elkezded, nehéz abbahagyni! (Az evését és a sütését is 🙂

Cimg1490

 

Reklámok

Madártej szelet” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ete szerint:

    Na ennek a krémnek egyszer majd újra nekiveselkedek… Merthogy kissé kicsapódott a tojássárgája, amiért a meleg főzőlapon hagytam 😞 Talán nem multitask-ben kéne csinálni?😝

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s