Fahéjesszencia

E lélegzetvételnyi id??t kihasználva, szippants mélyet a leveg??be! Ugye érzed? Finom fahéj, süti, forralt bor illata, no meg egy kis karácsonyi hangulat. Itt az ideje nekilátni a fahéjesszencia elkészítéséhez. Ezt a receptet tavaly találtam a Dolce Vita blogon – sok más fantasztikus ötlettel együtt. Hozzá is láttam, és remek karácsonyi ajándék vált bel??le. Pont olyan jelképes ajándéknak tudom ajánlani, ami személyes, de nem fogod nyögni a költségeit még a jöv?? hónap végén is.

Hozzávalók:

30 gr egész fahéj

2 dl vodak (bevallom ??szintén, én sparos vodkautánzatot használtam és azzal is jól sikerült)

2 dl víz

4 ek cukor

Els?? körben csak a fahéjra és az alkoholra lesz szükség. Ugyanis a fahéjrudakat, kissé összetördelve, be kell áztatni a vodkába két teljes hétig. Mondjuk egy tiszta bef??ttesüvegben..
Néhanapján kicsit keverjük meg, az üveg körkörös mozgatásával. Ha letelt a két hét, sz??rjük le a fahéjas vodkát (Aaaahh, olyan illata van, hogy ihaj!). A vízb??l és a cukorból készítsünk szirupot, majd ha kih??lt, öntsük össze a két alkotórészt. Ezután már csak elegáns csomagolást kell keresni hozzá. 

Dsc_1527

Tudom ajánlani ezt a helyet:
http://www.varrovilag.hu/uvegfiola-20x75mm-2-1677
Az Oktogontól nem messze van a bolt. Nagyon kedvesek, rengeteg más varrócuccot is lehet kapni. Az eladó szerint egyébként ezt az üvegfiolát még senki sem azért vette meg, mert gyöngyöt akart benne tárolni. 🙂 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s