Sárgarépa krémleves

Gyanítom, már kiszúrtátok, hogy leves gyakorlatilag csak krém fomájában van fenn a blogon. Ennek oka igen egyszerű: mi annyira szeretjük, hogy kvázi csak azt főzök 😀 És mindig mikor eldöntöm, hogy most aztán már készítek egy olyan igazi bablevest, akkor bevillan egy új ötlet, vagy neten szörfölés közben szembe jön egy olyan krémleves, amit egész egyszerűen nem lehet, nem kipróbálni. A harmadik ok, hogy férjem lebetegszik, amikor is krémlevesért könyörög, mert állítása szerint, attól mindig meggyógyul. (Ebből született múlt hétvégén a sült paprika krémleves, amit szintén felteszek hamarosan) Nem azért mondom, de meg is gyógyult tőle egy-kettőre :-))))
A sárgarépa krémleves meg úgy alakult, hogy egyszer vettünk egy 5kg-os kiszerelésű répát, amit aztán gyorsan fel kellett élni, mert nem szereti a meleg lakást. Tehát répát ettünk répával. Idéztük is sokat, kedvelt humoristánk (Kőhalmi Zoltán) ezen sorait: “a feleségem viszont úgy főz, hogy a répa indokolatlan használata tehát ha valaha eljössz hozzánk enni és valami mellett nincs répa az töltve lesz vele az biztos.” Az ide vonatkozó részt belinkelem a poszt után, hogy nevessetek egy jót. A lényeg, hogy akkor kitaláltam, hogy miért ne lehetne ebből is krémlevest készíteni, és rá is kerestem, majd megtalálván eme nagyszerű receptet, neki is láttam. Azóta rengetegszer elkészítettem, kis változtatással mert gyors és nagyon fincsi. Oké, minden második receptem végére ezt írom, de hát tulajdonképpen ez a blogunk lényege, hogy általunk kipróbált, bevált, gyors és finom recepteket tegyünk fel, szóval maradok a jól bevált záró mondatnál 😉 Annyival kiegészítve, hogy igazán költséghatékony is.

Dsc_0398

Hozzávalók:

2 nagy sárgarépa

3 gerezd fokhagyma

1 leveskocka

2 dl tejszín

olíva olaj

só, bors

szerecsendió

Elkészítés:

A sárgarépákat megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk. Kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és felöntjük egy liter vízzel. Beledobunk egy leveskockát (kész is az alaplé) majd addig főzzük, míg a répa megpuhul. Ezután leturmixoljuk és hozzá keverjük a tejszínt (lehet tejföl is) Én ekkor szoktam kis sót, borsot és kevés szerecsendiót hozzáadni. Levesgyönggyel, pirított kenyérkockával vagy tökmaggal tálaljuk.

Az említett rész 1:24-t??l:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s