Gesztenye muffin (diétás)

Ez a recept azért lett nagy kedvenc, mert elképeszt??en gyors, és alig van benne szénhidrát, így cukorbetegeknek, diétázóknak tökéletes desszert. Innen származik az eredeti verzió, kicsit változtattam rajta. Mivel most eleve olyan gesztenyemasszát vettem, ami édesít??szeres, vagyis nem teljesen natúr, én nem tettem bele több cukrot. És inkább felfújtnak nevezném, mint muffinnak. Most fordítva írom, ez egy eleve diabetikus recept, “normális” verzióhoz kristálycukor vagy cukrozott gesztenyemassza használható.

Hozzávalók:

4 tojás

200 g cukrozatlan vagy édesít??szeres gesztenyemassza

3 ek gyümölcscukor (csak ha teljesen natúr masszát használunk)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A gesztenyemasszát összekeverjük a sárgájával, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal. Muffin formába kanalazzuk és 180 fokos süt??ben 15 perc alatt megsütjük. Leht a közepébe meggyet tenni, nekünk épp nem volt itthon, így mi sárgabaracklekvárt csurgattunk a közepébe.

Dsc_0431

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s