Karamellás almatorta

Ezt a tortát el??ször körtével készítettem, aztán, mivel almát vettünk nagyobb mennyiségben, ezért másodszor már azzal sütöttem. Így is úgy is nagyon finom lett. Az eredeti recept itt található.
Egyszer?? és szép is. Nekem az almás verziónál valamiért a karamell kissé beleragadt a formába, így végül Ági barátn??m segítségével csodaszép 3D-s tortadísz lett a karamell darabokból 🙂

Dsc_0406

Hozzávalók:

3 db nagyobb alma vagy körte
15 dkg kristálycukor

A tésztához:

2 dl johurt

1,5 dl olaj

1,5 dl kristálycukor

3 dl liszt

1 cs süt??por

1 cs vaníliás cukor

2 tojás

csipet só

Dsc_0408

Elkészítés:

A cukorból karamellt készítünk, és egy kivajazott tortaformába öntjük. Kirakjuk az el??z??leg meghámozott és vékony gerezdekre vágott almákkal. A tojást a kétféle cukorral, csipet sóval simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a süt??porral elkevert lisztet. A formába öntjük a tésztát úgy, hogy egyenletesen elterüljön rajta. El??melegített süt??ben, 170 fokon, kb. 35 percig, t??próbáig sütjük. A süt??b??l kivéve pár percig pihentetjük, majd egy szélesebb tálra borítjuk, hogy az almás rész kerüljön felülre.
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s