Sütőtökkrém

Őszintén szólva azt hittem, hogy nem szeretem a sütőtököt. Egészen a tavalyi őszig, amikor is megkóstoltam nyersen. Igen, nyersen is ehető, méghozzá nagyon finom. Aztán idén ősszel rá kellett jönnöm, hogy főve is finom. (Sütve azért még mindig nem szeretem :)) Szóval elkészült ez a sütőtökkrém. A család legkisebb tagja – neki készült főleg, mint tejmentes kencefice – vacsorára be is vágott 3 sütőtökkrémes kiflit. Azt hiszem ezzel bizonyságot nyert, hogy jól sikerült.

Hozzávalók:

300 g pucolt sütőtök

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olaj

csipet őrölt gyömbér, bors, fahéj

víz

 

A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott sütőtököt. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a sütőtököt. Addig pároljuk, amíg szét nem fő a tök. Összeturmixoljuk, majd még pár percig folyamatos keverés mellett főzzük, hogy jobban besűrűsödjön. Ha levettük a tűzről, rakjuk bele a fűszereket. Még melegen pirítósra, vagy csak simán kenyérre, kiflire kenve remek vacsora. Lehet bele keverni egy kanál mézet is, aki édesebben szeretné, és legközelebb ki fogom próbálni pirított, aprított dióval.

Cimg1998
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s