Van! Nem is akármilyen. Szenzációs. Fantasztikus. Zseniális. És minden egyéb pozitív jelző elmondható róla. A recept egyszerűen tökéletes. Ezt a tortát kötelező megsütni. Mindenkinek. Nem fogtok csalódni.. Aki a répa szó hallatán rosszul van, megnyugodthat, nem érezni az ízén. Egy kellemes, diós-fahéjas-narancsos süti, melytől karácsony hangulata lesz az embernek A receptet itt találtam. Ajánlom nézelődésre, mert csak jó dolgokat lelni itt 🙂 Azt hiszem meg is van az új kedvenc gasztro bloggerem 🙂 A tortát meg annyian dicsérték, hogy végül kipróbáltam. Igazuk volt, nem hiszem, hogy létezne jobb 🙂 Rögtön kettőt is sütöttem. A stockholmi ikeából szerzett dala-ló alakú formában sütöttem a diabetikusat, a másikban a simát. A diabetikus annyiban különbözik, hogy teljeskiőrlésű liszttel és gyümölcscukorral készült. A sütemény családtagok és kolléga által is tesztelve lett, mindkét fórumon sikert aratva 🙂
Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipetsó
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őröltfahéj
Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor
1.A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk.
2.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előveszünk egy sütőformát.
3. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, és a diót.
4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és mindezt a répás–tojásos masszához keverjük.
5. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet, amihez a mascarponét, porcukrot és a narancshéjat jól összekeverjük.