Osztrák csokitorta

Egy kedves baráti családnál ettem ilyet, el is kértem a receptet, azon nyomban, hiszen nincs is jobb egy tömény csokitortánál. Na ez aztán full-csokis a javából, ember legyen a talpán, aki egy szeletnél többet megbír enni belőle. 

Diabetikus verzió: diabetikus étcsoki, 15 dkg gyümölcscukor, a liszt itt lehet finomliszt, annyira kevés kell bele

IMG_20160809_181621

 

Hozzávalók:

25 dkg étcsoki

17 dkg vaj

6 db tojás

20 dkg cukor

3 dkg liszt (nem elírás)

1/4 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 170 C fokra.

Teflon bevonatú edényben lassú tűzön felolvasztjuk a vajat az étcsokival, ha kész lehúzzuk a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.

A tojások sárgáját 14 dkg cukorral sűrű fehéres krémmé keverjük, s hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Beleszórjuk a lisztet és a sütőport.

A tojások fehérjét a maradék cukorral jó kemény habbá verjük és óvatosan falapáttal a tésztához keverjük. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük és 30-35 percig sütjük. Jelen esetben én szilikonos tortaformában sütöttem, így a lisztezést-vajazást megúsztam 🙂  Akkor van kész, ha a teteje már kemény, de ha megszúrjuk, a közepe még kissé folyós, mint a vaj. Langyosan a legfinomabb, Jól illik hozzá a tejszínhab és az egy kanál cukorral a tűzhelyen felmelegített (fagyasztott) gyümölcskeverék.   

 

Anna

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s