Túrógombóc(nak indult)

Kedvcencem ez is. Tudom, minden második posztom így kezd??dik. Kicsit lazán bánok a kedvenc kifejezéssel, ezt férjem is szokta mondani, amikor ezt használom meggy??zés gyanánt, hogy miért is szeretnék még egy doboz nasit berakni a bevásárlókosárba a 10 másik mellé 🙂 Kissé hitelét vesztette hát nálunk, ha én ezt mondom valamire, de Ti még próbáljátok meg elhinni 😀 Szóval a túrógombóc, ami annak indult, de nem állt össze. Pedig sokat kísérleteztem, mire ezt a recipét megtaláltam, és eddig mindig szép gombócok készültek bel??le, de most valahogy nem állt össze. A titka amúgy az, hogy minél tovább állni kell hagyni f??zés el??tt. Legjobb el??z?? este bekeverni, másnak gombócolni, akkor tuti megdagad annyira a búzadara, hogy szépen egyben marad. Na ez a része most nem jött össze (ahogy a képen is látszik), de az ízén ez semmit sem változtatott. Egyébként szerintem a túrón is sok múlik… De, ugyanúgy finom volt, szóval a recept megérdemli, hogy felkerüljön ide. F??leg, mivel ez az egyik kedvenc ételem :-)))

Hozzávalók 16 db-hoz:

50 dkg túró

3 db egész tojás

8 dkg búzadara

csipet só

 

2ek. étolaj

6 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát, a sót. Minimum egy órán át pihentetjük a jól összedolgozott masszát, majd forrásban lév??, enyhén sós vízben addig f??zzük, míg a felszínre nem jönnek. Ezután az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk és tejföllel, porcukorral tálaljuk.

Dsc_1554

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s