Egy asszony illata

Rendhagyó módon ezúttal egy filmajánlót szeretnék átnyújtani Nektek. Nem csak azért, mert itt az ??sz, és a film éppen ebben az évszakban játszódik, hanem mert Al Pacino egyik briliáns alakításáról van szó.

A történet kedzetén egy elitgimnázium diákjaival találkozunk, akik közül az egyik, Charlie (Chris O’Donnell) ösztöndíjasként tanul ott. Néhány haverja, dúsgazdag szül??k gyerekei, az igazgató autóját csínytevésb??l leöntik festékkel, amib??l az iskola vezet??jének is jut. Charlie véletlenül szemtanúja az el??készületeknek, s rajta kívül még George nev?? fiú is a bandából. Szerencsétlenségükre találkoznak egy tanárral, így az eset felgöngyölítésekor az igazgató kettejüket veszi el??. Ki-kit a megfelel?? módszerrel próbál megpuhítani, hogy kideríthesse az elkövet??k személyét. Charlie-t tehát pont a pénzügyi helyzetével fogja meg. Ha segít a “nyomozásban”, bejuthat egy neves egyetemre, ahova keveseket vesznek fel ösztöndíjjal. Ha viszont nem hajlandó elárulni a többieket, lemondhat a további tanulmányokról.

Éppen Hálaadás hétvégéje következik, így a döntés meghozására marad az a pár nap. Ezalatt diákmunkát vállalt, Frank Slade (Al Pacino) nyugállományú alezredesre kell “vigyáznia”, amíg annak rokonai elutaznak az ünnepre. 

Frank egy szerencsétlen baleset folytán elvesztettet a látását, és egy megkeseredett, kellemetlen stílusú ember vált bel??le. Charlie feladata ??t kísérni, ellátni, segíteni. Ám abban a pillanatban, ahogy a rokonok kitették a lábukat a házból, Frank utasítja Charlie-t, hogy pakoljon, mert mennek New Yorkba. A fiú teljesen el van képedve, próbálja lebeszélni, de közben meg végezni is akarja a kötelességét, így nem hagyja magára az ezredest. Els?? osztályon repülnek a városba, luxusszállodában szállnak meg, méregdrága étteremben esznek. Ilyen és ehhez hasonló dolgok követik egymást, láthatóan azért, hogy Frank kiélvezze a luxuséletet. Mert a vacsoraasztalnál Charlie kérdésére elmondja a tervét, hogy ez a hétvége err??l szól, majd utolsó nap elegánsan véget vet értelmetlen, vak életének.

Két élet, két – az életeket megváltoztató – döntéssel állunk szemben. A film végét persze nem árulom el, tessék megnézni, érdemes! 🙂

Hozzá kell tennem, nem csak a történet jó, hanem a zene is és az egész képi világa, az ??szi színek, a város elegáns épületei, és természetesen a színészi alakítások.

Itt az egyik kedvenc részem

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s