Fűszeres sültkrumpli

Nem a hagyományo sértelemben vett sültkrumpli, ami tocsog az olajtól és a kisütés után úgy érzed magad, mintha te is együtt csücsültél volna a krumplihasábokkal a serpeny??ben. Ehhez is kell ugyan olaj, de jóval kevesebb, és amúgy is a süt??ben sül ki.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

1 dl olaj

2 gerezd fokhagyma

2 ek mustár

2-3 tk só

bors

bazsalikom

oregano

csipet pirospaprika

 

A krumplit megpucoljuk, majd gerezdekre szeleteljük. Az olajjal összekeverjük a f??szereket, mustárt, zúzott fokhagymát, majd a feldarabolt krumplival alaposan összeforgatjuk. Egy lapos tepsit kikenünk vékonyan margarinnal, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krumplikat. 200°C-on, alul-felül sütéssel megsütjük, kb. fél óra-40 perc alatt. Köretnek, vagy csak mártogatóssal is tudom ajánlani.

Cimg1879

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s