Csak úgy ráleltem a receptre. Pofonegyszn. Látványos. És az íze, mint egy csokoládés álom. Próbáljátok ki. Minél előbb 🙂
Hozzávalók 2 főre:
7 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
2 ek liszt
fél ek kakaópor
2 egész tojás
2 ek cukor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 240 fokra. 2 db szuffléformát kivajazunk és kakaóporral “kilisztezünk”. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk. A csokit a vízgőzről levesszük, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, a tojást, végül a lisztet.A masszát a szuffléformákba kanalazzuk és 7 percig sütjük. (A külseje megsül, de a belseje folyós marad.) A szuffléformákat egy tányérra borítjuk. Nem kell neki több, mint 7 perc, mert akkor nem marad folyós a közepe. Úgy csak egy jófajta muffin lesz belőle 🙂 Elsőre nekem is az lett, mert ránézésre nem tűnt késznek, de a hét perc, az hét perc. Ha nincs kéznél szuffléformánk, bármilyen kisebb tüzálló edényben elkészíthetjük.
Tervbe van véve, hogy kipróbálom: mentával (nem csak dekorálni fogom vele :-)) Naranccsal, málnával, chilivel, aszaltszilvával stbstbstb 🙂
anna
ezt is megsütöttem szintén bevált 🙂