Toffifee-torta

Annáról köztudott, mennyire nagy kedvence a Toffifee, így nem meglep??, hogy beszélgetés közben el??került egy dobozzal. Az a bajom a Toffifeeval, hogy rendkívül kevés van egy csomagban és túl gyorsan elfogy (az árát már ne is említsük). A csokit eszegetve, merengve az olvadó karamella, a mogyoró és az étcsoki harmóniáján, eszembe jutott, hogy nagyobb kiszerelésben milyen lehet. Egy hetes tervezgetés után megszületett a haditerv és egy rendkívül finom torta. Nem illik az embernek saját magát dicsérni, de egyszer??en zseniális lett ez a finomság. 

Tortalap

(Ez nem valami különleges piskóta, hanem egy egyszer?? kakaós muffin alaprecept, de abból a legjobb.)

10 dkg margarin

2 tojás

10 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

20 dkg liszt

fél cs süt??por

1 dl tej

kakaópor (én cukrozottat használok)

csipet só

 

A süt??t melegítsük el?? 180 °C-ra, alul-felül sütéssel. A margarint megolvasztjuk, majd elkeverjük a cukrokkal. Ezután a tojásokat egyenként simára keverjük a keverékkel. A lisztet és a süt??port a sóval külön edényben keverjük el, majd fokozatosan adagolva keverjük hozzá a margarinos részhez. Végül öntsük hozzá a tejet és annyi kakaóport, hogy kakaós színe legyen. Egy kb 20×30-as tepsit vajazzunk, lisztezzünk ki és öntsük bele a masszát. 20-25 perc alatt megsül a tészta, t??próbával ellen??rizzük. Vegyük ki a süt??b??l és hagyjuk teljesen kih??lni.

 

Krém

4 dl tej

1 dl kávé (instantból is jó)

3 ek liszt

10 dkg margarin

3 ek cukrozott kakaópor

1 ek cukor

egy marék mogyoró

A kakaót a liszttel és cukorral keverjük e. Önstünk hozzá egy kevés tejet, keverjük simára, csomómentesre, majd adjuk hozzá a maradék tejet. Folyamatos keverés közben f??zzük egészen addig, míg pudingállagú nem lesz. Ekkor vegyük le a t??zr??l, adjuk hozzá a margarint és a mogyorót aprítva. Várjuk meg, hogy langyosra h??ljön!

 

Máz

5 dkg vaj

10 dkg cukor

50 ml tej

A cukrot a vajon karamellizáljuk. Amikor már barna és kevésbé habos, öntsük rá a tejszínt, és addig f??zzük folyamatos keverés mellett, amíg s??r?? karamell lesz bel??le.

 

Miel??tt nekiállunk a máz készítéséhez, a tortalapot vágjuk ketté, kenjük közé a mogyorós krémet. Ezután a tetejére csorgassuk a karamellt, ami gyorsan szilárdul, tehát nincs nagyon id??nk kenegetni. A torta tetejét díszítsük egész mogyorókkal.

Cimg1928
Cimg1932

Segít?? kéz is akadt 🙂

Cimg1933

Advertisements

Toffifee-torta” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s