Joghurtos padlizsánsaláta

A padlizsán, vagy más néven törökparadicsom, illetve tojásgyümölcs ezerarcú zöldség, ahogy a névváltozatok is mutatják. Főként az erdélyi és a mediterrán országok ételeiben szerepel (legalábbis eddigi tapasztalataim szerint). Egyik kedvenc feldolgozási módom a padlizsánsaláta, ezt is készítettem el pár napja ebédre.

Hozzávalók:

4 kicsi padlizsán (de lehet egy nagy, vagy két közepes, úgyis a személyek számától függ a mennyiség)

2 gerezd fokhagyma

2 kis pohár joghurt

só, bors

olaj

A padlizsánok szárát levágjuk, majd kb 1,5 cmes kockákra daraboljuk fel a zöldséget. Sózzuk le, és hagyjuk állni nagyjából fél órán keresztül, amíg kiengedi a barna levét, amit célszerű lecsorgatni, mert keserű. Ezután kevés olajat melegítsünk serpenyőbe, és dobjunk rá annyi padlizsánt, ami kényelmesen elfér benne. A padlizsán rengeteg olajat képes felvenni, ráadásul észrevétlenül, szóval ügyeljünk az olaj mennyiségére, mert különben csicsogni fog a saláta. Ha a padliszánkockák megbarnultak-puhultak, kiszedjük egy üveg vagy kerámia tálba. Figyelem! Ne érintkezzen a padlizsán fémmel hosszú távon, mert megkeseredik! Öntsük rá a joghurtot, tegyük bele a zúzott fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint, és kész is van a köret. Én fűszeres pulykamellet sütöttem mellé, igen kiadós ebéd kerekedett belőle.

Cimg1918
Magdi
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s