Avokádókrém

És hogy ki az a Rezső? Hát a saját kezűleg hajtatott avokádófácskám. Szerencsére egyelőre tényleg csak fácska, mert 20 méteres a rendes mérete. Rezső már vagy a 6. kísérleti mag volt, és amikor már lemondtam róla, suttyomban kihajtott. Ilyenek ezek az avokádók..

A krémet grissini mellé ajánlom, de felhasználható bárminemű mártogatnivalóhoz. Nálunk visszatérő recept, főleg “avokádószezonban”.

Hozzávalók:

1-2 avokádó

2-3 ek tejföl

2 gerezd fokhagyma

fél tk Erős Pista

só. bors

Az avokádókat pucoljuk meg (akkor az igazi, amikor szinte elválik a héj a hústól, de még nem barnult meg). Vágjuk le a magról, viszonylag kisebb darabokban – a turmixolás miatt. Adjuk hozzá a tejfölt, zúzott fokhagymát, fűszereket. Turmixoljuk össze az egészet és kész a kencefice. Érdemes frissen fogyasztani, mert hamar megbarnul, és úgy annyira nem guszta.

Cimg1881

Sztárfotó Rezsőről és a krémről

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s