Szedres cheesecake

Tegnap blogszerz?? meetinget tartottunk. Közös ténykedésünk eredménye ez a csodálatos édesség. Az a titka, hogy el??z?? nap meg kell sütni, mert másnapra az igazi, hidegen. Nem el??ször készítek cheesecaket, de valamiért mindig csak egy, max két szelet marad másnapra. Tegnap sem volt másképp, pikk-pakk befaltuk a torta 3/4-ét. De egy keveset azért meghagytam mára, csak, hogy össze tudjam hasonlítani. Tényleg jobb volt hidegen, jobban összértek az ízek, de melegen is nagyon jó, szóval tegyen mindenki saját belátása szerint 🙂 Egyszer már volt itt a blogon sajttorta recept, de most felteszem a szedres változatot is, annak ellenére, hogy az alaprecept ugyanaz. Az elkészítése kb 20 perc, a sütési id?? 40 perc.

Dsc_1528

Hozzávalók:

250 g mascarpone

375 g natúr joghurt

50 g cukor

50 g liszt

50 g háztartási keksz (bármilyen sima keksz jó)

50 g margarin

50 g zabpehely

200 g szeder (mi most mirelitet használtunk)

Elkészítés:

A kekszet és a zabpelyhet összeaprítjuk (ha nincs aprítónk, akkor egy süt??papír alá betesszük és sodrófával összetörjük) majd egy kapcsos tortaformába (enyém:23cm átmér??j??) süt??papírt helyezünk, vagy kivajazzuk, lisztezzük. Az összetört keksz+zabpehely pároshoz hozzáadjuk a margarint és a formába nyomkodjuk. Ezután betesszük a h??t??be 15 percre, addig elkészítjük a krémet. Ehhez összekeverjük a mascarponét, a natúr joghurtot, cukrot, lisztet, majd a szedreket kanállal kissé összenyomva, hogy levet engedjenek, szintén beleöntjük. Pár darabot hagyjunk ki a díszítéshez. Kivesszük a h??t??b??l a formát, ráöntjök a krémet, a tetejére rápakoljuk a kihagyott szedreket, majd el??melegített süt??ben, 180 fokon, 40 percig sütjük.

Dsc_1537

GSA

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s