Még nem hallottam olyan férfiról, aki ne szeretné, vagy éppen kifejezetten utálná a chilisbabot. A chilisbab rettent??en csíp??s tud lenni, így a teremtés koronái érezhetik, hogy kemények, mint a bili füle, mikor könnyes szemmel, vörösöd?? fejjel lehelik, hogy ez semmi.. (Ahogy a Tüskevárban Matula mondja a paprikáról, akkor szereti igazán, amikor a feje búbját is csípi.) Továbbá egyfajta nomád-hangulatot is lop a konyhába, talán még a naplemente után ellovagló h??s cowboy képzete is felsejlik egy pillanatra.
No, de miel??tt még bárki zokonvenné a csíp??s megjegyzéseket, jöjjön a recept a kevésbé csíp??s chilisbabról:
2 konzerv chilisbab
1 konzerv kukorica
50 dkg darálthús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
csíp??s ketchup, vagy sima ketchup és egy kicsi Er??s Pista
1 ek mustár
só, bors, oregano
A darálthúst a hagymával kevés olajon pirítsuk meg. Amikor már kifehéredett, f??szerezzük és tegyük rá a fokhagymákat, zúzva. Keverjük hozzá a mustárt is. Ezután öntsük rá a konzerveket, a ketchupot. Össze kell rottyantani az egészet, kóstolgatni, hogy megfelel-e a csíp??sség, és kész is van. Tálaláskor készítsünk be mellé egy üveg hideg sört, és a férjek, barátok, férfi hozzátartozók tökéletesen elégedettek lesznek konyhai teljesítményünkkel.