Ezt a túrós finomságot Kinga barátnémmal készítettük el, és bár kellett volna várni egy napot, hogy megpuhuljon a keksz, nem bírtuk ki és gyakorlatilag azon nyomban befaltuk. Pedig ez is irtó tömény, de a túró miatt az ember be tudja magának magyarázni, hogy nem annyira egészségtelen 🙂 Ez is egy roppant egyszerű, mutatós, finom édesség.
Hozzávalók kb 20 darabhoz:
20 db kerek keksz (bármilyen jó)
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
7 dkg porcukor
5 dkg búzadara
A bevonáshoz:
10-15 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon. Golyókat formálunk belőle és mindegyik kekszre rárakunk egyet. Betesszük a hűtőbe, amíg gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét olajjal. A bombákat kimártjuk vagy leöntjük a csokoládéval, és rácson hagyjuk lecsepegni. Másnapra puhul meg teljesen a keksz, de anélkül is nagyon finom, mi már csak tudjuk :-))