Jégkrém házilag

Együtt nyaralt a két blogszerz?? családja, így több finomságot is alkalmunk volt közösen elkészíteni. Ezt a h??sít?? finomságot is a Balaton parton eltöltött pár nap alkalmával gyártottuk. Az id?? ugyan elég h??vös volt, mondhatni ??szies, de ett??l még nagy sikere volt ezeknek a jégkrémeknek. A recept roppant egyszer??, azonban érdemes beszerezni hozzá ilyesmi formát. (persze a johurtos pohár+jégkrém pálcika kombó is tökéletes megoldás lehet)

Hozzávalók:

görögdinnye

baracklé

kis víz

jégkrém forma

A görögdinnyét felkockázzuk, és kimagozzuk. 3/4-ig töltjük vele a formákat, majd felöntjük baracklével. Beletesszük a pálcikákat és a mélyh??t??be rakjuk. Pár óra múlva kivesszük és mindegyik tetejére, a pálcát ideiglenesen kivéve, töltünk egy kevés vizet. A baracklébe ugyanis önmagában nem dermed bele a pálca. Visszatesszük és ismét várunk néhány órát. Ezután már csak a kiszedés és az elfogyasztás marad. El??bbihez jótanács: kívülr??l meleg vizet engedjünk rá, akkor könnyen kijönnek. Bármilyen más gyümölcs/lé összeállítást ki lehet próbálni. A siker garantált, gyerekzsúrra kötelez??! :-))

 

Dsc_1594

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s