Sajtkrémleves

Ennek a levesnek a története annyi, hogy egy családi ismer??st??l kapta Anyukám a receptet és elég hamar bekerült a kedvencek közé, ahol mondhatni egyeduralma volt a Sütt??-féle gyümölcslevesnek (ezt a receptet is felteszem hamarosan) Most már egy-egy születésnap alkalmával nem annyira egyértelm??, hogy gyümölcsleves legyen, hiszen a sajtkrémleves legalább annyira szíve csücske a családnak. Félreértés ne essék, nem ezen a két levesen n??ttünk fel, s??t… 🙂 De ez el??bb-utóbb úgyis kiderül, hiszen egyre több otthonról hozott receptet készítek el. Ezt a posztot tehát most Anyukámnak ajánlom, aki elképeszt??en jó szakács, és mindig van mit tanulni T??le! Köszönöm Neki!

Hozzávalók:

2 töml??s natúr sajtkrém

1 fej vöröshagyma

só, petrezselyem, leveskocka

víz

2 gerezd fokhagym

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rányomjuk a sajtkrémet. Legyen már oda készítve a víz, mert könnyen leég a hagymás sajtkrém(. Ha 4 f??re készítjük, akkor kb 1,5-2 l víz kell hozzá) Gyorsan felöntjük hát vízzel és addig kevergetjük, míg a sajtkrém teljesen feloldódik benne. sózzuk, beledobjuk a leveskockát és belenyomjuk a fokhagymát. Felforraljuk, és kis petrezselymet szórunk bele. Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha valakit zavar, hogy a hagyma darabosan van benne, akkor a végén érdemes leturmixolni.

Dsc_1397

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s