Kakaóscsiga

Mindig más recept alapján szoktam készíteni a kakaóscsigát, ami személyes nagy kedvencem 🙂 Még nem találtam meg a számomra tökéletest, egészen mostanáig. Az IKEA-ból van a recept. Eredetileg fahéjas csiga, de én kakóval sütöttem. Ez a tészta fantasztikus! És még gyors is, abszolult nem macerás és tényleg elképeszt??en finom lett. Legközelebb dupla adagot sütök.

Diabetikus verzió: 35 g gyümölcscukor a tésztába, durumliszt vagy teljeski??rlés?? liszt

Hozzávalók: (kb 15 kisebb db-hoz)

5 g poréleszt??
1,25 dl tej
225 g liszt
40-50 g cukor
35 g vaj

A töltelékhez:
30 g vaj
3 ek cukor
1 ek víz
1 ek kakaópor

Elkészítése: Melegítsük fel a tejet és öntsük az éleszt??re, majd keverjük el, hogy feloldódjon. Adjuk hozzá a liszt nagyrészét, a vajat kis darabokban, és a cukrot. Gyúrjuk simára a tésztát. Akkor jó az állaga, ha már egészen vékonyra, papírvastagságúra ki tudjuk húzni. Letakarva hagyjuk még kb. 30 percig kelni, hogy nagyjából a duplájára n??jön. 

A töltelék: keverjük össze a vajat, a cukrot, a vizet és a kakaót.

Tegyük a tésztát gyúródeszkára, nyújtsuk  ki téglalapformájúra. Kenjük rá a kakaós tölteléket, majd a hosszabb oldalánál kezdve tekerjük fel a tésztát. Vágjuk 2 cm vastagságú szeletekre. Tegyük a szeleteket süt??papírral kibélelt tepsibe.  Melegítsük el?? a süt??t 250 fokra, míg melegszik, a csigákat letakarva még keleszthetjük kicsit, majd berakjuk a süt??be és 7-8 perc alatt készre sütjük.

A 7-8 perc sütési id??n én is fenn akadtam, de tényleg elég neki ennyi. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Dsc_1418Dsc_1398

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s