Csokis-banános pite

Bevallom még a narancs-csoki párosításnál is jobban szeretem a banán-csoki/nutella kombót. Egyszerűen megunhatatlan és nem lehet betelni vele. Ha nincs kedvem sütni, akkor banánt eszem nutellával, sőt a palacsinát is így fogyasztom legszívesebben. Tudom kicsit hedonista vagyok, de hát, mint egy kedves barátom is megmondta: az evés az egyik legjobb dolog az életben. Ezzel maximálisan egyetértek. Éppen ezért ezt a recepet Áginak ajánlom, akitől a fentebb említett mondás származik, és aki köztudottan szeret bármit, amiben szerepel a Nutella szó (bár ezzel nincs egyedül :-)) Ez a remek recept is a szívem csücske, mert annyira ínycsiklandó, hogy nem is lehet szavakba önteni. Inkább azt javaslom, mindenki próbálja ki és várom a lelkes beszámolókat 🙂 (Ági pedig nyert egy általam készítettet jutalmul, amiért bekerült ebbe a posztba!)

 

Hozzávalók 10-12 adaghoz:

15 dkg liszt

5 dkg cukor

1-2 ek. kakaópor

10 dkg sütőmargarin

1 tojásfehérje

4-5 db banán (én egyszer körtével készítettem, úgyis nagyon jó volt)

 

A csokoládékrémhez:

10 dkg étcsokoládé

2 dl tejszín

2 tojássárgája

10 dkg cukor

1 tk. zselatin

 

A tésztához a lisztet elkeverjük a kakaóporral, cukorral, majd belecsipkedjük a margarint. Együtt elmorzsoljuk, és a tojásfehérjét hozzáadva tésztává gyúrjuk. Kivajazott-lisztezett formába belenyomkodjuk, megszúrkáljuk villával, majd 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, és teljesen kihűlt, a fél cm-esre vágott banánkarikákat eloszlatjuk a tésztán. Amíg hűl elkészítjük a krémet. A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a zselatinnal és egy kevés hideg tejszínnel. A maradék tejszínt felforraljuk, majd hozzáöntve a sárgájás részt besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tördelt étcsokoládét és addig kevergetjük, míg elolvad. A krémet a banánra öntjük, majd ha már nem forró, a hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A tetejére díszítésképpen tehetünk banánchipset, de én mindig sima banánt karikázok rá.

Két hátránya van: abbahagyhatatlan és nem éppen fogyókúrás. De utóbbi senkit ne tántorítson el, hiszen a jelszó: “holnaptól” :-))

Dsc_0867Dsc_0866

Csokis-banános pite” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. wagoca szerint:

    nyamika – micsoda ??nycsiklandoz?? recept meg k??p… m??r v??rom a jutalmamat 🙂 k??szi hogy be??rt??l ide ??s ezzel nyertem egy ??ltalad k??sz??tett nyeletet 🙂

Hozzászólás