Olajbogyós tészta

Azon a napon, amikor legszívesebben be sem mennénk a konyhába, jól jönnek a 10 perc alatt elkészíthet?? receptek. Ilyen például az olajbogyós tészta is.Ó, az olajbogyó…legszívesebben bogyót ennék bogyóval. Ezer fajtája van, nem lehet eleget kóstolgatni. Mandulával, márványsajttal, tonhallal, lazaccal, citrommal, baconnal, kicsi, nagy, fekete, zöld…megunhatatlan.

Ez a recept legyen tehát hódolat a zöld olajbogyó el??tt.

Hozzávalók:

spagetti (12-14 dkg/f??)

1 csomag olajbogyó

paradicsomszósz

löttyintésnyi f??z??tejszín (kb. 1 dl)

2 db közepes paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej hagyma

kb 1 ek csíp??s ketchup (ha ez nincs, akkor lehet csíp??s Pirosarany, Er??s Pista, akármi, ami enyhén pikánssá teszi)

kevés olaj

f??szerek: bazsalikom, bors, oregano, só

sajt a tetejére

Föltesszük forrni a tésztavizet, sóval. Mialatt ez fölforr, el?? lehet készíteni a szósz hozzávalóit. Hagymát fölaprítani, bekészíteni a szósznak szánt lábosba.Az olajbogyó levét nem szükséges felhasználni, mert nagyon sós. Szóval a fokhagymát és a bogyókat is fölaprítjuk, karikázzuk. A két szem paradicsomot leforrázzuk, így a héj könnyen lehúzható, ezután földaraboljuk. Ha már a létez?? összes dolgot fölvágtuk, aprítottuk, daraboltuk, szecskáztuk stb. rakjuk bele az addigra lobogó vízbe a kell?? mennyiség?? tésztát. Spagettinél érdemes kettétörni a tésztákat, hogy ne legyen végtelen hosssssszzzzzúúúúúúú, illetve ne kelljen beletaposni a szálakat a lábosba. Ezt egy ügyes csavaró mozdulattal megtehetjük, mintha egy csomag marokkót fognánk.

A bekészített hagymát olajon megdinszteljük – azaz üvegesre pirítjuk. Akinek még ez sem mond sokat, amikor üveges a hagyma, az azt jelenti, hogy kezd áttetsz??vé válni. Ráöntjük a paradicsomszószt, bele a többi aprólékot, a csíp??s ketchupot, f??szekeret, tejszínt és összerottyantjuk. Szigorúan fed?? alatt forraljuk, mert fröcsköl, tehát a t??zhely könnyen piros pöttyös lehet. (Még ha az is az igazi, takarítani nem jó.)

Kif??tt a tészta, leöntöttük róla a vizet, kicsi olajjal meglocsoljuk a ragadás elkerülése végett. A szósz is elkészült, így már csak össze kell rakni a kett??t, reszelt sajtot tenni rá és egy nagy pohár jeges teával vagy eredeti csapvízzel kísérve elfogyasztani. Aki megteheti, egy kis bort kóstoljon hozzá!

Julia Child szavaival élve: Bon Appétit!

Cimg1729

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s