Cukkinis tócsni

Ezt a receptet mondjuk nem a 40 fok mellé ajánlom, de ha végre kicsit lehűl a levegő érdemes kipróbálni, mert irtó finom 🙂

Hozzávalók:

2 cukkini (kb. 50-60 dkg)

2 közepes méretű burgonya

2 gerezd fokhagyma

só, bors

petrezselyemzöld

1 tojás

liszt

tej

A cukkiniket és a burgonyákat lereszeljük. Elkeverjük a tojást 2-3 ek. liszttel és annyi tejjel, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A lereszelt zöldségeket kinyomkodjuk, és ezután beletesszük a tésztába. Egy nagyobb serpenyőben 1-2 evőkanál olajat melegítünk, a masszából evőkanállal kis halmokat teszünk bele, ellapogatjuk. Pár perc alatt pirosra sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is hagyjuk pirulni.

Az eredeti receptet itt találod.

Mi készítettünk hozzá egy joghurtos mártogatóst is.

Natúr joghurtba tetszőleges fűszereket teszünk, majd a megsült cukkinis lepénykéket ebbe mártogatjuk. Önmagában is kitesz egy főételt, annyira laktató.

Anna
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s