Kolbászos-ruccolás tészta

Tavaly nyáron lepett meg ezzel a tésztával Nándi, egy vacsora alkalmával. A receptet a 2011.júniusi Nők Lapja konyhából szedte. Elkészítése kb 45 perc.

 

Diabetikus verzió: minden tésztaételnél az a fontos, hogy DURUMtésztát használjunk!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg tészta (tetszőleges fajta)

80 dkg darabolt paradicsom (lehet konzerv, bár az ízre kevésbé jó, de legalább hámozott)

10 dkg száraz kolbász

10 dkg ruccola

3 ek. olívaolaj

1 kis fej vöröshagyma

só, fekete bors, oregánó

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd az olívaolajon teljesen szárazra pirítjuk, papírtörlőre szedjük. A maradék zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, ráöntjük a paradicsomot, és fedő alatt fél órát főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, oregánóval.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk a szósszal. A tetejére friss ruccolát és kolbászchipset teszünk.

Dsc_0379Dsc_0380
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s