Cheesecake

Mindig is szerettem volna kipróbálni, hogy milyen is, az igazi sajttorta, aminek hallatán mindenki  húzza a száját, mert sajtra gondol, pedig ez a finomság valójában mascarpone-val készül csak nem lett túl jó a magyar fordítás…

A receptet innen szedtem, de bőven ki kellett egészíteni, mert nem mondhatni, hogy túl részletes lenne, amit ott találunk.

Ez a recept narancsos-áfonyás, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Én szoktam epreset vagy málnásat is készíteni. Ilyenkor a gyümölcs egy részét a a krémbe turmixolom, a maradékot a tetejére dísznek.

Diabetikus verzió: cukormentes háztartási keksz, durumliszt, gyümölcscukor

Hozzávalók 4 fő részére:

5 dkg keksz (ez lehet háztartási vagy sima győri édes is)

5 dkg zabpehely

5 dkg cukor

5 dkg liszt

5 dkg margarin

2 narancs

250 g mascarpone

kis doboz áfonya

natúr joghurt (amennyi a jó állaghoz kell)

Elkészítés: A kekszet, a zabpelyhet és a cukrot összedaráljuk. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral és kimargarinozzuk.A darálék egyik részét beleszórjuk, másik részét elkeverjük margarinnal, és azt is beletesszük, majd 15p re a hűtőbe rakjuk. A sajtkrémhez a mascarponét, a joghurtot, a lisztet, a cukrot és a narancs kifacsart levét robotgépben összekeverjük és rákanalazzuk a tésztára. Megszórjuk friss áfonyával és 180 C-on 40 p-ig sütjük.

Dsc_0351
Reklámok

Cheesecake” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s