Eperfagyi, eperfagyi….helyett epertorta, hű, de finom!

Lassan lejár az eper ideje (remélem, azért még sikerül befőzni belőle egy adagot), de még nincs késő elkészíteni ezt a gyors epres finomságot. Eredendően egy szülinapi torta, különlegessége, hogy anyukámtól részletekben kaptam meg. Azaz külön a tortalapot, a mascarponét és az epret. Mivel nem kellett a sütögetéssel bajlódni, valóban elég gyorsan elkészült. 🙂

Nnna, ennyit a sztorizgatásról, jöjjenek a hozzávalók!

1 csomag mézes tortalap

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

kb. 2 marék eper (ezt, sajna, nem tudom megmondani pontosan)

díszítéshez eper, meggy

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan adagolva (mondjuk 2-3 részletben) hozzákeverjük a mascarponét. Amikor teljesen homogén lett a krém, az epret külön edényben botmixerrel pürésítjük. Nem baj, ha kissé darabos marad. Az eperpürét hozzáforgatjuk a krémhez, könnyed mozdulatokkal elvegyítjük, hogy ne maradjanak mascarpone csomók benne.

Elő a tortalapokkal! Amiből én készítettem, az 4 lapot tartalmazott. Mindegyik lapot kb. fél cm vastagon megkenjük a krémmel. Ha még sok krém maradt, ne sajnáljuk a tetejéről, oldaláról! 🙂

Jöhet a díszítés, mindenkinek kedve és kreativitása szerint. Az ötletek tárháza, úgy hiszem, végtelen.

Íme, az eredmény:

Cimg1636Cimg1638

Igazán másnap finom, amikor a tészta kellően megpuhult. Annának meg különösen jól jött, hogy csomagoltam neki otthonra, mert az államvizsga okozta stresszt talán oldotta egy kicsit. Legalábbis nem kellett főznie 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s